Thursday, July 5, 2012

Alaturka Online'daki Haberim


Bir Türk’ün Amerika’daki parlak yükselişi !

Burcu Ünsal öğrenci olduğu UCLA'e 8 sene sonra hoca olarak geri döndü .

     
SON ZAMANLARDA KİŞİSEL GELİŞİM, LİDERLİK VE NLP İÇERİKLİ EĞİTİMLERİYLE ADINI DUYURAN BURCU ÜNSAL, 2004 YILINDA ÖĞRENCİ OLDUĞU UCLA’E, SEKİZ SENE SONRA “HOCA” OLARAK GERİ DÖNEREK, BİR TÜRK’ÜN PARLAK YÜKSELİŞİNİAMERİKA TARİHİNE YAZDIRDI!
ODTÜ, UCLA & HARVARD eğitimi almış olan BURCU ÜNSAL, dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan UCLA’de liderliğin iletişim stratejilerini anlatacak.
2003’te abisinin elinde gördüğü bir kitapla, hobi olarak başlayan NLP ve kişisel gelişim merakını 2009 yılında Harvard Business School’da aldığı liderlik eğitimi ve 2010’da Los Angeles’a dönüşüyle ivme kazanan girişimleriyle zirveye taşıyan Burcu Ünsal, önce Türkiye’de aldığı NLP eğitimlerini Amerika’da tazeledi ve ardından, 2011 Mart ayında NLP’nin yaratıcısı olan Richard Bandler’dan Orlando’da aldığı “NLP Trainer” lisansı ile Amerika’daki ilk ve tek Türk NLP Eğitmeni olma ünvanını elde etti.
Yine aynı ay içerisinde “Yaşam Koçluğu” mesleğinin kurucusu ve babası kabul edilen ünlü strateji gürüsü Anthony Robbins’in Miami’deki 4,000 kişilik UPW (Unleash the Power Within)seminerine katılan Burcu Ünsal, cayır cayır yanan ateşin üzerinde yürümüş olmasıyla da zihin gücünün gelebileceği son noktanın yaşayan bir örneği.
Dört gün süren bu seminerin sonunda, Anthony Robbins’ten “Olağanüstü Yaşam Yaratma Becerileri” sertifikası alan Burcu Ünsal’ın ardarda devam eden bu girişimleri UCLA Anderson School of Management komitesinin de oldukça ilgisini çekti ve kendisine iletişim ve liderlik konularında fark yaratan bu uzmanlığını okul öğrenceleriyle de paylaşması için “hocalık” teklifinde bulundular.
21 yaşında markalar yaratma ve yönetme sevdasıyla başladığı reklamcılık ve kurumsal iletişim kariyerinde Türkiye’deki son kurumsal görevi, Detur International’ın Uluslararası Pazarlama Direktörlüğü olan Burcu Ünsal, Eylül 2010’da Los Angeles’a yerleşip kendi şirketini kurdu; ve on seneden fazla edindiği kurumsal marka yaratma ve yönetme tecrübesini bireysel markalar boyutuna da entegre ederek insanları kendilerine inanmaya ve kendi hayatlarının lideri olmaya davet ettiği kendi markası Be-live in U’yu yarattı.
Çeşitli blog ve portallarda iletişim, kişisel gelişim, değişim ve liderlik konularında makaleler yazıp Amerika ve Türkiye’de seminerler veren; ve geçtiğimiz hafta Amerika’nın Miss Turkey’i seçilenNazlıcan Elestekin’in de bir buçuk yıldır akıl hocası olan Burcu Ünsal; liderlik konusunda yepyeni bir çığır açacağını iddia ettiği “çok tarz” bir kitabın da yolda olduğu bilgisini Alaturka ailesiylepaylaştı.
Biz de Alaturka Ailesi olarak, Burcu Ünsal’ı , Amerika’daki başarılı çalışmalarından  ötürü kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz! 
Burcu Ünsal’ın zihin gücü, etkili iletişim ve liderlik konularındaki uzmanlığını paylaşacak olduğuLeadership Communication Strategies dersine ilgi duyanlar eğitimin içerik ve ücret bilgisi için, burcuunsal@ucla.edu adresinden Burcu Ünsal’a ulaşabilir, ya da   https://www.uclaextension.edu/r/Course.aspx?reg=Y3122 adresinden detaylı bilgi edinebilirler.
Burcu Ünsal’ın Be-live in U markası altında verdiği birebir yaşam koçluğu (entegre yaşam stratejileri) seansları, kişisel gelişim, liderlik ve NLP eğitim bilgileri için www.be-liveinu.com  adresinden bilgi edinebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment